⚠️⚠️⚠️ ПОВТОРНО НА ЗАЛИХА: Чаршав со ластик⚠️⚠️⚠️

Giants

2,490.00 ден

Има залиха

  • Број на играчи: 3-5
  • Времетраење:  90 мин
  • Вoзраст: 10+
  • Издавач: Matagot
  • Играта е неанглиско издание, но содржи правила на англиски јазик (додаток).
  • Играта е јазично независна (картите и сите компоненти не содржат текст).
Спореди

In this game, players incarnate clan leaders during the Golden Age of Easter Island. The board represents a simplified map of the island. Rock platforms (ahus) are where the Moaïs (monumental sculptures) will be erected.

Your clan competes against others, and you will earn more prestige by building and transporting larger, more imposing Moaïs than your opponents’ clans.

Each of your pawns represents a group of men. You can grow your population if you wish. You will choose each turn which part of your population will sculpt Moaïs and which other part will transport them, in cooperation with other players.

Statues are transported from the quarry to the ahus (the rock platforms) using paths made of pawns and the help of logs.

You can use your influence (Tribal Markers) to choose the best statues and mark to your color the statues you cannot achieve in your turn. You can also rely on your Sorcerer and his mighty powers, of the strength of your Chief, as well as on mystic powers of the Rongo writing tablets.

The winner will be the one who has erected the largest statues in the best places at the end of the game.

Note that there is a Official Rule Change for this game : For the final scoring, complete Rongo tablets are no longer scored and do not earn any points to the players.

Награди и признанија:

  • 2009 Tric Trac Nominee
  • 2009 JoTa Best Heavy Board Game Nominee
  • 2009 JoTa Best Artwork Nominee
  • 2008 Jogo do Ano Nominee

Како да нарачам?

Производите ги избирате со пребарување по www.depo.mk. Секој производ кој Ви се допаѓа го додавате во Вашата кошничка за купување. На крај, кликнувате на нарачај и ги внесувате Вашите еподатоци. Доколку сте регистрирани, системот автоматски ги памети Вашите податоци.

Колку чини испораката?

Испораката до дома чини 150 денари.

За колку време пристигнува нарачката.

Во зависност од местото каде треба да се достави, нарачките стигнуваат во период од 2 до 5 работни денови

Како може да платам?

Постојат две опции. Може да платите со картичка или при примање на производите во готово.

Што ако доцни нарачката?

Најпрво јавете се во нашиот соработник за достава Карго Експрес, во Вашиот град, повикајте се на нарачката од DEPO, и договорете кога може да Ви ја достават. Доколку не е таму, контактирајте не на fb messenger, viber или на телефон.

Дали може да купам подарок и да се испорача некому?

Да, може. Ставете го неговиот телефонски број за контакт и наведете ни дека е подарок.

Дали може да го вратам производот што го купив?

Производите кои се купени од DEPO.mk можат да бидат вратени или заменети, во случај ако не соодветствуваат со описот на истиот.

Производот треба да биде спакуван во оригиналното пакување и да не е користен. Доколку добиете оштетен производ, треба да реагирате веднаш и да биде заменет.

Main Menu