Kingdomino

1,500.00 ден

Има залиха

 • Правила на македонски јазик
 • Број на играчи: 2-4
 • Времетраење:  15-20 мин
 • Вoзраст: 8+
 • Издавач: Blue Orange games
Спореди

Вие сте крал во потрага по нови површини со цел да го проширите своето кралство. Ќе мора да истражувате разни типови на терени: плодни полиња, езера, планини, села, шуми и градини за да создадете најразвиена територија, а со тоа и поубаво кралство од другите играчи. Но, бидете внимателни затоа што и другите кралеви ги посакуваат истите тие територии…

Награди и признанија:

 • 2018 Hungarian Board Game Award Nominee
 • 2017 Spiel des Jahres Winner
 • 2017 Spiel des Jahres Nominee
 • 2017 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Nominee
 • 2017 Gouden Ludo Best Family Game Winner
 • 2017 Gouden Ludo Best Family Game Nominee
 • 2017 Gioco dell’Anno Winner
 • 2017 Gioco dell’Anno Nominee
 • 2017 As d’Or – Jeu de l’Année Nominee
 • 2017 Årets Spil Best Family Game Nominee
 • 2016 Tric Trac Nominee
 • 2016 Golden Geek Best Family Board Game Nominee

Main Menu