Qwixx

690.00 ден

Има залиха

 • Правила на македонски, бошњачки, српски и албански јазик
 • Број на играчи: 2-5
 • Времетраење:  15 мин
 • Вoзраст: 8+
 • Издавач: Nürnberger-Spielkarten-Verlag
Спореди

Во Qwixx, цело време сите учествуваат во играта, без разлика кој е на ред.  Сите добиваат ливче за пополнување и од тоа зависи бројот на поени и исходот на играта.

Едноставна игра со коцки од жанрот „Roll and Write“ во стилот на Јамб – пополнување на полиња со резултати од фрлања на коцките.

Награди и признанија:

 • 2014 Vuoden Peli Family Game of the Year Nominee
 • 2014 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner
 • 2014 Mensa Select Winner
 • 2013 Spiel des Jahres Nominee
 • 2013 Kinderspielexperten “8-to-13-year-olds” Nominee
 • 2013 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
 • 2013 Deutscher Lernspielpreis Nominee

Main Menu