Red Rising

2,990.00 ден

Има залиха

  • Број на играчи: 1-6
  • Времетраење:  45-60 мин
  • Вoзраст: 14+
  • Издавач: Stonemaier Games
Спореди

Влезете во футуристичкиот универзум на Red Rising, заснован на серијата книги од Пирс Браун, во која е прикажано дистописко општество поделено на четиринаесет касти. Вие претставувате куќа која се обидува да дојде до власт додека составувате асортиман на следбеници (претставени со вашата рака на карти). Дали ќе ги скршите синџирите на Друштвото или ќе ја прифатите доминацијата на Златните?

Red Rising е рачно управувана, комбинирана игра за 1-6 играчи (време на игра од 45-60 минути). Почнувате со рака од 5 карти, а на ред ќе распоредите 1 од тие картички на локација на таблата, активирајќи ја предноста за распоредување на таа картичка. Потоа, ќе ја добиете горната картичка од друга локација (со лицето нагоре) или на палубата (со лицето надолу), добивајќи ја таа корист од локациите и додавајќи ја картичката на вашата рака додека го зголемувате вкупниот број поени на крајот на играта. Ако во кој било момент навистина сте задоволни со вашата рака, наместо тоа, можете да го искористите вашиот ред за да откриете картичка од горниот дел на палубата и да ја поставите на локација за да ги искористите придобивките од таа локација.

Main Menu