Splendor

2,000.00 ден

Има залиха

  • Правила на македонски јазик
  • Броj на играчи: 2-4
  • Времетраење: 30 мин
  • Возраст: 10+
  • Издавач: Space Cowboys
Спореди
SKU: 00006 Категории ,

Најголемите трговци со скапоцени камења за време на ренесансата

Како водач на трговски еснаф, ваша задача е да инвестирате во рудници, да ги праќате вашите бродови кон новиот свет и да ги регрутирате најреномираните занаетчии. Изградете комерцијална империја за да ве посетат мудрите монаси, велепоседници со непроценливи ресурси, кои ќе ви донесат дополнителна слава и перестиж.

Внимателно избирајте ги ресурсите…
…за да обезбедите развој, кој ќе ви донесе престиж и вечни подобрувања…
…кои ќе ви овозможат пристап до повеќе попрестижни надградби…
…сè додека не ве посети благородник и не придонесе за вашиот престиж…
…бидејќи само престижот е важен за победа!

Награди и признанија:

Main Menu