You’ve Got Crabs

1,790.00 ден

Има залиха

  • Броj на играчи: 4-10
  • Времетраење: 15-20 мин.
  • Возраст: 7+
  • Издавач:Exploding Kittens
Спореди

Формирајте тимови од по двајца играчи (максимум 5 тима). Секој тим се состанува приватно за да излезе со негласен сигнал за да покаже кога некој од соиграчите ќе собере 4 од истата Рак-картичка.

Секој играч ќе добие рака од 4 карти.
Едната страна игра во исто време. На кривината на едната страна, сите играчи на таа страна можат истовремено да ја заменат секоја карта од нивната рака со карта од средината на табелата (Океанот).

Кога имате 4 од истата Рак-картичка, не можете да кажете ништо гласно. Наместо тоа, кога ќе бидете подготвени, дајте му го вашиот таен сигнал на вашиот соиграч. Кога ќе забележат, ќе покажат кон вас и ќе викаат: „ИМАШ РАКВИ!“

Ако се во право, вашиот тим добива поен. Ако грешат, вашиот тим губи бод.

Меѓутоа, ако некој играч од друг тим се посомнева дека давате сигнал, тој може да покаже и да вика: „ИМАШ РАКОВИ!“
Ако се точни, ќе ви украдат еден од поените. Ако се неточни, украдете жетон за рак од играчот што обвинува.

Играта е завршена кога последниот Crab Token е земен од Crab Pot. Во тој момент, сите тимови треба да ги бројат нивните комбинирани жетони за рак. Тимот со најмногу жетони за рак победува.

Играта е реимплементација на класичната игра со карти Kemps, но со различна дистрибуција на карти и разделување на фазата на размена на карти по тим.

Main Menu