Batman: Everybody Lies

2,990.00 ден

Има залиха

  • Број на играчи: 2-4
  • Времетраење:  120-180 мин
  • Вoзраст: 14+
  • Издавач: Portal Games
Спореди

Во текот на играта, играчите во соработка донесуваат одлуки водење на истрагата и обидувајќи се да решат низа предизвикувачки случаи. Тие ги посетуваат познатите локации во Готам Сити (како Batcave, Arkham Азил, Blackgate Penitentiary и Gotham City Gazette) и се вкрстуваат со добро познатите ликови на Бетмен (како Бетмен, Пингвинот, Отровниот Ајви, Мистер Фриз, Плашилото и повеќе) додека се обидувате да ги бркате трагите, да ги идентификувате осомничените и да соберете доволно информации за да помогнете да се спаси Готам Сити. Играта исто така додава сосема нов механичар за скриена агенда, кој доделува тајни цели и уникатни услови за победа за секој играч врз основа на кој DC лик го прикажуваат.

Започнувајќи со воведниот Пролог дизајниран да ги запознае играчите со правилата на играта, Batman: Everybody Lies потоа продолжува со три големи случаи за решавање, на секој од нив им требаат приближно 2-3 часа за да се игра. Секој случај може да се игра одделно како самостојни епизоди, но доколку играчите ги скршат сите четири случаи, тие ќе ја откријат главната приказна со епска кулминација. Секое сценарио завршува со конечен извештај со прашања кои потврдуваат колку добро тимот го истражувал случајот.

Main Menu