Catan (MK)

2,790.00 ден

Има залиха

 • Правила на македонски јазик
 • Броj на играчи: 3-4
 • Времетраење: 60-120 мин.
 • Возраст: 10+
 • Издавач: KOSMOS
Спореди

Откријте го новиот свет! Вие сте првите доселеници на островот Катан. Бргу изградете населби и патишта!
Новооткриените предели носат многу ресурси. Трговијата  цвета, населбите постепено се развиваат во градови, но на островот наскоро ќе стане тесно. Ќе започне жестока борба за земја, ресурси и власт.

CATAN, со освоени бројни награди, повеќе од 25 години одушевува милиони низ целaта планета, благодарејќи и на способноста да ги привлече новите играчи, исто како и поискусните.

 

Награди и признанија:

 • 2012 JoTa Best Game Released in Brazil Nominee
 • 2012 JoTa Best Game Released in Brazil Critic Award
 • 2011 Ludo Award Best Board Game Editor’s Choice Winner
 • 2011 Jocul Anului în România Best Game in Romanian Winner
 • 2011 Jocul Anului în România Best Game in Romanian Finalist
 • 2005 Gra Roku Game of the Year
 • 2004 Hra roku Winner
 • 2004 Hra roku Nominee
 • 2002 Japan Boardgame Prize Best Japanese Game Nominee
 • 2001 Origins Awards Hall of Fame Inductee
 • 1996 Origins Awards Best Fantasy or Science Fiction Board Game Winner
 • 1995 Spiel des Jahres Winner
 • 1995 Meeples’ Choice Award
 • 1995 Essener Feder Best Written Rules Winner
 • 1995 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner

Main Menu