Codenames: Pictures (MK)

1,490.00 ден

Има залиха

  • Правила на македонски јазик
  • Броj на играчи: 2-8
  • Времетраење: 10-20 мин.
  • Возраст: 10+
  • Издавач: CGE
Спореди

Кои се овие чудни симболи на мапата? Тоа се кодови од локации на кои шпионите мораат да стапат во контакт со своите агенти!

Двајцата ривалски главни шпиони ги знаат тајните локации на сите агенти. Тие праќаат кодирани пораки до своите теренски оперативци каде да одат на тајни состаноци. Оперативците мора да бидат снаодливи. Грешка при декодирањето може да доведе до непосакувана средба со непријателските агенти – или уште полошо, со атентаторот.

Двата тима се натпреваруваат да стапат во контакт со сите свои агенти, но само еден тим може да победи.

Награди и признанија:

  • 2016 Golden Geek Best Party Game Winner
  • 2016 Golden Geek Best Party Game Nominee
  • 2016 Golden Geek Best Family Board Game Winner
  • 2016 Golden Geek Best Family Board Game Nominee

Main Menu