Patchwork (MK/SRB)

1,590.00 ден

Има залиха

 • Правила на македонски
 • Број на играчи: 2
 • Времетраење:  1530 мин
 • Вoзраст: 8+
 • Издавач: Mayfair Games
Спореди
 • Толку многу парчиња од ткаенина и кожа расфрлани наоколу – време е да направите прекрасна прекривка од нив. Но, тоа бара значителен напор и време, како и доволен број на копчиња. Играчот кој ќе ги одбере и искомбинира најдобрите парчиња во една закрпена прекривка, е победник!
 • Избери крпенка. Крпенките чинат време и копчиња, но исто така носат и приход.
 • Постави ја крпенката на својата прекривка.
 • Играчот кој што најдобро ќе го искористи даденото време и има најмногу копчиња на крајот, е победник.
 • Едноставни правила!
 • Кратки партии!
 • Предизвик за секого!

 

Награди и признанија:

 • 2016 International Gamers Award – General Strategy: Two-players Nominee
 • 2015 Spiel des Jahres Recommended
 • 2015 Spiel der Spiele Special Prize Winner
 • 2015 International Gamers Award – General Strategy: Two-players Nominee
 • 2015 Hungarian Board Game Award Nominee
 • 2014 Meeples’ Choice Nominee
 • 2014 Golden Geek Best Abstract Board Game Winner
 • 2014 Golden Geek Best Abstract Board Game Nominee
 • 2014 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee

Main Menu