⚠️⚠️⚠️ ПОВТОРНО НА ЗАЛИХА: Чаршав со ластик⚠️⚠️⚠️

Piepmatz

990.00 ден

Има залиха

  • Броj на играчи: 2-4
  • Времетраење: 20-40 мин
  • Возраст: 12+
  • Издавач: Lookout Games
Спореди

In Piepmatz, you skillfully play bird cards from your hand to collect seeds and birds at the bird feeder. Seeds and mated pairs of birds in your collection are worth points. Single birds score only if you have the most of their species. The course of play is the same for all numbers of players. On a turn, you go through these three phases in order:

  • Play a card — Select a bird card from your hand and place it face up at a perch of your choice.
  • Resolve effects — Compare the birds on the ground with the bird at the perch. Take a seed card or add a bird to your collection. Move a bird to the feeder.
  • Draw new cards — Replenish your hand.

The game end is triggered when you are supposed to draw a card from an empty feeder deck. Play continues until all players have had an equal number of turns. Each player now chooses two bird cards from their hand and discards them face down. Once all players have done this, add your remaining two bird cards to your collection and commence the scoring. You score points for seeds, mated pairs of birds, and species majorities. Whoever has the most points wins.

награди и признанија:

2018 Golden Geek Best Card Game Nominee

Како да нарачам?

Производите ги избирате со пребарување по www.depo.mk. Секој производ кој Ви се допаѓа го додавате во Вашата кошничка за купување. На крај, кликнувате на нарачај и ги внесувате Вашите еподатоци. Доколку сте регистрирани, системот автоматски ги памети Вашите податоци.

Колку чини испораката?

Испораката до дома чини 150 денари.

За колку време пристигнува нарачката.

Во зависност од местото каде треба да се достави, нарачките стигнуваат во период од 2 до 5 работни денови

Како може да платам?

Постојат две опции. Може да платите со картичка или при примање на производите во готово.

Што ако доцни нарачката?

Најпрво јавете се во нашиот соработник за достава Карго Експрес, во Вашиот град, повикајте се на нарачката од DEPO, и договорете кога може да Ви ја достават. Доколку не е таму, контактирајте не на fb messenger, viber или на телефон.

Дали може да купам подарок и да се испорача некому?

Да, може. Ставете го неговиот телефонски број за контакт и наведете ни дека е подарок.

Дали може да го вратам производот што го купив?

Производите кои се купени од DEPO.mk можат да бидат вратени или заменети, во случај ако не соодветствуваат со описот на истиот.

Производот треба да биде спакуван во оригиналното пакување и да не е користен. Доколку добиете оштетен производ, треба да реагирате веднаш и да биде заменет.

Main Menu