Poetry for Neanderthals

1,790.00 ден

Има залиха

  • Броj на играчи: 2-12
  • Времетраење: 15 мин.
  • Возраст: 7+
  • Издавач:Exploding Kittens
Спореди

Поезијата за неандерталците е натпреварувачка игра за погодување зборови каде што можете да дадете индиции само со говорење во единечни слогови. Така, наместо да кажете „брокула“, ќе кажете нешто како „зелена работа што ја јадете долго живеете и имате добро здравје“. Ако се збркате и употребите голем збор, како што е „зеленчук“, ќе се набиете на главата со НЕ, и губите поени.

Целта на играта е да се освојат најмногу поени со правилно толкување на зборовите и фразите. Избраниот поет ја започнува играта со поетска картичка и се обидува да ги натера своите соиграчи да го кажат наведениот збор, користејќи само зборови со еден слог во рок од 90 секунди.

Тимот со најмногу поени е победник.

Main Menu