Scarabya

2,190.00 ден

Има залиха

  • Број на играчи: 1-4
  • Времетраење:  15-20 мин
  • Вoзраст: 8+
  • Издавач: Blue Orange 
Спореди

Scarabya е игра со загатки за поставување плочки, во која вашата цел е да постигнете скараби со позиционирање на вашите плочки така што тие создаваат затворени зони од 1 до 4 квадрати. Секој скараба во затворена зона е вреден број поени еднаков на бројот на квадрати во неговата зона. Сите играчи ги играат истите плочки, по редослед. Секое вртење, се црта нова плочка и сите играчи истовремено ја ставаат својата копија од плочката на нивните индивидуални табли. Играта е завршена откако ќе се извлечат сите 12 плочки (и се поставени или отфрлени). Играчот со најмногу поени победува.

Main Menu