7 Wonders 2nd edition (MK)

2,990.00 ден

Има залиха

  • Правила на македонски јазик
  • Број на играчи: 3-7
  • Времетраење:  30 мин
  • Вoзраст: 10+
  • Издавач: Repos Production
Спореди

Вие сте лидер на еден од 7-те големи градови на античкиот свет. Соберете ресурси, развијте комерцијални правци и потврдете ја вашата воена надмоќ. Изградете го вашиот град и подигнете архитектонско чудо кое ќе ги надмине идните времиња.

7 Wonders трае три доба. Во секоја возраст, играчите добиваат седум карти од одредена палуба, избираат една од тие карти, а потоа го пренесуваат остатокот на соседниот играч, како во Fairy Tale or a Magic: the Gathering booster draft. Играчите ги откриваат своите картички истовремено, плаќаат ресурси доколку е потребно или собираат ресурси или комуницираат со други играчи на различни начини. (Играчите имаат поединечни табли со посебни овластувања на кои можат да ги организираат своите карти, а таблите се двострани како во Приказните за духовите на Бауза.) Потоа секој играч избира друга карта од шпилот на кој им бил предаден, а процесот се повторува додека играчите не добијат шест карти во игра од таа возраст. По три години, играта завршува.

Во суштина, 7 Wonders е игра за развој на карти по линијата на Race for the Galaxy или Dominion. Некои картички имаат непосредни ефекти, додека други обезбедуваат бонуси или надградби подоцна во играта. Некои картички обезбедуваат попусти за идните купувања. Некои обезбедуваат воена сила за да ги совладаат вашите соседи, а други даваат ништо друго освен поени за победа. За разлика од Магијата или Бајката, сепак, секоја карта се игра веднаш по драфтувањето, така што ќе знаете кои карти ги добива вашиот сосед и како неговите избори може да влијаат на она што веќе сте го изградиле. Картите се пренесуваат лево-десно-лево во текот на трите возрасти, така што треба да внимавате на соседите во двете насоки.

Иако кутијата од претходните изданија е наведена како за 3-7 играчи, во упатствата е вклучена официјална варијанта со 2 играчи.

Main Menu