⚠️⚠️⚠️ АКЦИЈА: Подарок крпа за плажа DUO TONE за секоја нарачка над 3000 денари ⚠️⚠️⚠️

Draw ‘n’ Roll

1,790.00 ден

Има залиха

  • Број на играчи: 2-6
  • Времетраење:  20 мин
  • Вoзраст: 10+
  • Издавач: Blue Orange 
Спореди

Draw clues on your dice faces so that the other players can work out your theme. Roll the dice and try to find the themes of other players to win the most points.

But be careful, it is forbidden to touch the dice! It is up to you to turn around the table and unencrypt the clues drawn from all angles!

How to play

1) Draw a card
Players agree on the difficulty of the words (Green: simple, Orange:
difficult). Each player then takes a Theme card, secretly memorises one
of the two themes and places the card in front of them, face down.
Example: Prehistoric era.

2) Ready, set, draw!
Turn over the timer: players have 2 minutes to
draw their clues corresponding to the theme
on their card.

3) Guess Once the timer runs out, players roll their dice on the
table. Players can immediately move themselves from
their seats in order to get a better look at all the dice
faces showing but they cannot touch the dice!
Players must find the themes corresponding to the dice.
When a player thinks they have found a theme, they
write it down on their booklet on the corresponding
colour of dice.
The first player to write down all the themes slowly starts counting down “10, 9, 8,…” and at
zero, all players stop writing.

4) Score
Pick one of the coloured dice. Each player announces the theme they guessed for this colour.
The player whose dice has been chosen reveals their Theme card.
◆ Each player who has correctly guessed the
theme wins 1 point.
◆ The player whose dice was chosen wins 1 point
for every player who has correctly guessed their
theme.

This process is then repeated for the rest of the coloured dice.
Note your points on your booklet, on your color.

The game ends after 4 turns and players count their points.The player with
the most points is the winner. In case of a tie, the tied players win.

 

Награди и признанија:

  • 2021 Gra Roku Best Party Game Nominee

 

Како да нарачам?

Производите ги избирате со пребарување по www.depo.mk. Секој производ кој Ви се допаѓа го додавате во Вашата кошничка за купување. На крај, кликнувате на нарачај и ги внесувате Вашите еподатоци. Доколку сте регистрирани, системот автоматски ги памети Вашите податоци.

Колку чини испораката?

Испораката до дома чини 150 денари.

За колку време пристигнува нарачката.

Во зависност од местото каде треба да се достави, нарачките стигнуваат во период од 2 до 5 работни денови

Како може да платам?

Постојат две опции. Може да платите со картичка или при примање на производите во готово.

Што ако доцни нарачката?

Најпрво јавете се во нашиот соработник за достава Карго Експрес, во Вашиот град, повикајте се на нарачката од DEPO, и договорете кога може да Ви ја достават. Доколку не е таму, контактирајте не на fb messenger, viber или на телефон.

Дали може да купам подарок и да се испорача некому?

Да, може. Ставете го неговиот телефонски број за контакт и наведете ни дека е подарок.

Дали може да го вратам производот што го купив?

Производите кои се купени од DEPO.mk можат да бидат вратени или заменети, во случај ако не соодветствуваат со описот на истиот.

Производот треба да биде спакуван во оригиналното пакување и да не е користен. Доколку добиете оштетен производ, треба да реагирате веднаш и да биде заменет.

Main Menu