⚠️⚠️⚠️ АКЦИЈА: Единечен чаршав со ластик + ГРАТИС навлака ⚠️⚠️⚠️

Battleship

1,990.00 ден

Има залиха

Броj на играчи: 2
Времетраење: 30 мин
Возраст: 8+
Издавач: Hasbro

Спореди

Battleship was originally a pencil-and-paper public domain game known by different names, but Milton Bradley made it into the well known board game in 1967. The pencil and paper grids were changed to plastic grids with holes that could hold plastic pegs used to record the guesses.

Each player deploys his ships (of lengths varying from 2 to 5 squares) secretly on a square grid. Then each player shoots at the other’s grid by calling a location. The defender responds by “Hit!” or “Miss!”. You try to deduce where the enemy ships are and sink them. First to do so wins.

The Salvo variant listed in the rules allows each player to call out from 1 to 5 shots at a time depending on the amount of ships the player has left (IE: players each start off with 5 ships, so they start off with 5 shots. As ships are sunk, the players gets fewer shots). This version of the game is closer to the original pencil-and-paper public domain game. Many versions of the pencil-and-paper game have different amounts of shots based on the ship (IE: Battleship: 5 shots. Destroyer: 3 Shots, Etc.).

In 2008, Hasbro “reinvented” the game into Battleship (Revised).

Some history of the published versions of the game:

  • 1931: Starex Novelty Co. of NY publishes Salvo.
  • 1933: The Strathmore Co. publishes Combat, The Battleship Game.
  • 1943: Milton Bradley publishes the pad-and-pencil game Broadsides, The Game of Naval Strategy.
  • 1943: Also published in 1943 Sink it by the L R Gebert Co. for distribution by G. Krueger Brewing Co.
  • 1940’s: Maurice L. Freedman Co. of RI publishes Warfare Naval Combat.
  • 1961: Ideal publishes Salvo.

Other titles over the years have included Swiss Navy, Sunk (Parker Bros.), Convoy (Transogram), Wings (Strategy Games Co. of California), and Naval Battle (3M Paper and Pencil Version) .

Како да нарачам?

Производите ги избирате со пребарување по www.depo.mk. Секој производ кој Ви се допаѓа го додавате во Вашата кошничка за купување. На крај, кликнувате на нарачај и ги внесувате Вашите еподатоци. Доколку сте регистрирани, системот автоматски ги памети Вашите податоци.

Колку чини испораката?

Испораката до дома чини 150 денари.

За колку време пристигнува нарачката.

Во зависност од местото каде треба да се достави, нарачките стигнуваат во период од 2 до 5 работни денови

Како може да платам?

Постојат две опции. Може да платите со картичка или при примање на производите во готово.

Што ако доцни нарачката?

Најпрво јавете се во нашиот соработник за достава Карго Експрес, во Вашиот град, повикајте се на нарачката од DEPO, и договорете кога може да Ви ја достават. Доколку не е таму, контактирајте не на fb messenger, viber или на телефон.

Дали може да купам подарок и да се испорача некому?

Да, може. Ставете го неговиот телефонски број за контакт и наведете ни дека е подарок.

Дали може да го вратам производот што го купив?

Производите кои се купени од DEPO.mk можат да бидат вратени или заменети, во случај ако не соодветствуваат со описот на истиот.

Производот треба да биде спакуван во оригиналното пакување и да не е користен. Доколку добиете оштетен производ, треба да реагирате веднаш и да биде заменет.

Main Menu