Dragon Inferno

1,990.00 ден

Има залиха

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 2
  • Издавач: Smart Games
Спореди

Завладејте со кралството… или изгорите обидувајќи се!

Dragon Inferno претставува стратешки предизвик за играчите, кои треба да создадат најголемо кралство во Долината на змејот. Внимание! Змејовите кои блујат оган, можат да го претворат било кое кралство, во пепел.. но, опитните играчи можат да го употребат змејскиот оган и против другите. Победник е оној кој што ќе има најголемо кралство на крајот.

Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. планирање
  2. решавање на проблеми
  3. визуелна перцепција
  4. просторен увид
  5. флексибилно размислување

Main Menu