⚠️⚠️⚠️ АКЦИЈА: Подарок крпа за плажа DUO TONE за секоја нарачка над 2000 денари ⚠️⚠️⚠️

Le Havre

4,490.00 ден

Има залиха

 • Броj на играчи: 1-5
 • Времетраење:  30-150 мин.
 • Возраст: 12+
 • Издавач: Mayfair
Спореди

In Le Havre, a player’s turn consists of two parts: First, distribute newly supplied goods onto the offer spaces; then take an action. As an action, players may choose either to take all goods of one type from an offer space or to use one of the available buildings. Building actions allow players to upgrade goods, sell them or use them to build their own buildings and ships. Buildings are both an investment opportunity and a revenue stream, as players must pay an entry fee to use buildings that they do not own. Ships, on the other hand, are primarily used to provide the food that is needed to feed the workers.

After every seven turns, the round ends: players’ cattle and grain may multiply through a Harvest, and players must feed their workers. After a fixed number of rounds, each player may carry out one final action, and then the game ends. Players add the value of their buildings and ships to their cash reserves. The player who has amassed the largest fortune is the winner.

Награди и признанија:

 

 • 2011 Ludoteca Ideale Official Selection Winner
 • 2010 Lys Passioné Finalist
 • 2010 Japan Boardgame Prize Voters’ Selection Nominee
 • 2010 Games Magazine Best New Advanced Strategy Game Winner
 • 2010 As d’Or – Jeu de l’Année Nominee
 • 2009 Tric Trac Nominee
 • 2009 Tric Trac d’Argent
 • 2009 JoTa Best Heavy Board Game Nominee
 • 2009 JoTa Best Heavy Board Game Critic Award
 • 2009 JoTa Best Heavy Board Game Audience Award
 • 2009 Japan Boardgame Prize Voters’ Selection Nominee
 • 2009 International Gamers Awards – General Strategy; Multi-player Winners
 • 2009 Hra roku Nominee
 • 2009 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee
 • 2009 Golden Geek Best Gamers’ Board Game Nominee
 • 2009 Golden Geek Best Gamer’s Board Game Winner
 • 2009 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee
 • 2009 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game 2nd Place
 • 2008 Meeples’ Choice Award
 • 2008 Jogo do Ano Nominee

 

 

Како да нарачам?

Производите ги избирате со пребарување по www.depo.mk. Секој производ кој Ви се допаѓа го додавате во Вашата кошничка за купување. На крај, кликнувате на нарачај и ги внесувате Вашите еподатоци. Доколку сте регистрирани, системот автоматски ги памети Вашите податоци.

Колку чини испораката?

Испораката до дома чини 150 денари.

За колку време пристигнува нарачката.

Во зависност од местото каде треба да се достави, нарачките стигнуваат во период од 2 до 5 работни денови

Како може да платам?

Постојат две опции. Може да платите со картичка или при примање на производите во готово.

Што ако доцни нарачката?

Најпрво јавете се во нашиот соработник за достава Карго Експрес, во Вашиот град, повикајте се на нарачката од DEPO, и договорете кога може да Ви ја достават. Доколку не е таму, контактирајте не на fb messenger, viber или на телефон.

Дали може да купам подарок и да се испорача некому?

Да, може. Ставете го неговиот телефонски број за контакт и наведете ни дека е подарок.

Дали може да го вратам производот што го купив?

Производите кои се купени од DEPO.mk можат да бидат вратени или заменети, во случај ако не соодветствуваат со описот на истиот.

Производот треба да биде спакуван во оригиналното пакување и да не е користен. Доколку добиете оштетен производ, треба да реагирате веднаш и да биде заменет.

Main Menu