⚠️⚠️⚠️ ПОВТОРНО НА ЗАЛИХА: Чаршав со ластик⚠️⚠️⚠️

Walnut Grove

2,490.00 ден

Има залиха

  • Броj на играчи: 1-4
  • Времетраење: 30-60 мин
  • Возраст: 10+
  • Издавач: Lookout Games
Спореди

Walnut Grove is a cross between jigsaw puzzles and worker placement, with the players as farmers who find their plots merging into a single landscape as time passes and their holdings grow. Come fall they must head to the city with their goods as winter will soon return.

Walnut Grove could be described as a light mashup between Carcassonne and Agricola. The goal of the game is to develop your own ranch. The better the ranch, the more points you will score at the end of the game. Players can improve their ranch during the game by adding new land tiles to it, hiring more workers, building improvements, etc

The game play is divided into eight years, and each year is divided into Spring, Summer, Fall and Winter phases. During Spring, players add land tiles to their ranch. During Summer, players place their workers to gather resources from the fields. When Autumn comes, all players get to visit the city. Finally, during the Winter phase, players need to feed their workers and heat their homes.

In the city you can hire workers, trade goods to coins, build improvements, and so on. Each player may do only one action in the city though. The city is a kind of rondel that is divided into halves; each time you cross the midline you have to pay a coin. Therefore it is wise to move as slowly as possible on the rondel, but then again, you have consider what actions you want to take!

The land areas will produce resources when you place the workers there. Also, the tiles do not need to match, but you want them to, as larger areas of the same type will give you greater production.

Spring, Summer and Winter phases can be done simultaneously, providing fast game play. The game also works as a solo game.

Како да нарачам?

Производите ги избирате со пребарување по www.depo.mk. Секој производ кој Ви се допаѓа го додавате во Вашата кошничка за купување. На крај, кликнувате на нарачај и ги внесувате Вашите еподатоци. Доколку сте регистрирани, системот автоматски ги памети Вашите податоци.

Колку чини испораката?

Испораката до дома чини 150 денари.

За колку време пристигнува нарачката.

Во зависност од местото каде треба да се достави, нарачките стигнуваат во период од 2 до 5 работни денови

Како може да платам?

Постојат две опции. Може да платите со картичка или при примање на производите во готово.

Што ако доцни нарачката?

Најпрво јавете се во нашиот соработник за достава Карго Експрес, во Вашиот град, повикајте се на нарачката од DEPO, и договорете кога може да Ви ја достават. Доколку не е таму, контактирајте не на fb messenger, viber или на телефон.

Дали може да купам подарок и да се испорача некому?

Да, може. Ставете го неговиот телефонски број за контакт и наведете ни дека е подарок.

Дали може да го вратам производот што го купив?

Производите кои се купени од DEPO.mk можат да бидат вратени или заменети, во случај ако не соодветствуваат со описот на истиот.

Производот треба да биде спакуван во оригиналното пакување и да не е користен. Доколку добиете оштетен производ, треба да реагирате веднаш и да биде заменет.

Main Menu